IFOAM-reparasjonssystem for hakkespetthull

Prosjekt mot hakkespettskader – Statnett AS avd Finnmark

Statnett ønsker å teste ut Live Work Consult AS sine produkter mot hakkespettskader i trestolper. Det første prosjektet vi foregå i Finnmark hvor de har store utfordringer med at hakkespetter ødelegger trestolper, og dette arbeidet starter nå i uke 9 – 2020.

IFOAM-reparasjonssystem for hakkespetthull bruker fiberglassherdet ekspanderende Polymer betong til å reparere stolpens strukturelle skader. Dette er det eneste produktet på markedet som tilbyr ekspanderende reparasjon. Kombinasjonen av høy herde temperatur (ca. 149 °C), ekspansjon og lav viskositet gjør at den smeltede epoksyen trenger seg inn i porøst treverk.IPOLE

Den unike prosessen danner et svært sterkt lag med fiberglass inni hullet, slik at den strukturelle belastningen spres rundt det skadde området. I tillegg tar varmen knekken på forråtnelsen og forhindrer fremtidige råteskader på treverket i reparert området. Med lFOAM-styrkes tre stolpens fiberstyrke,og den reparerte delen egner seg for klatring med klatresko som vanlig. Ved å kontrollere epoksyens temperatur kan produktet påføres året rundt (+40 til – 40).

FORDELER
Hos ICORP (amerikanske produsenten) setter de sikkerhet og brukervennlighet foran alt.

Installasjonen avhenger ikke av bruk av ledende verktøy, derfor er produktene våre sikre å bruke i nærheten av områder med høyspenning. Større strømleverandører (amerikanske) har oppgitt at trestolper i 99,998 % av tilfellene holdes driftssikre ved langsiktig bruk av ICORP’s patenterte IFOAM-system.

Ekspansjon på 2:1 gjør at det brukes mindre mengde av produktet. IFOAM-systemet har blitt brukt med suksess i amerikansk bransje i over 20 år, og er det beste alternativet for reparasjon av trestolper. I Skandinavia brukes netting i stolper. Det behøves ikke ved bruk av disse produktene.

Se instruksjons video under for hvordan du bruker produktet (engelsk). 

Ta kontakt for mer informasjon, pristilbud eller bestilling!
e-post:  ragnar@liveworkconsult.no eller ring Ragnar på mob 95235563.